Personal Training

Personal Training

Een personal trainer kan jou helpen om jouw fysieke doelen te bereiken. Hierbij kan je denken aan afvallen, maar ook aan sport specifieke performance trainingen.

Wie professioneel advies of een stok achter de deur nodig heeft om in een goede conditie te komen of te blijven is gebaat bij personal training. Vroeger was personal training alleen weggelegd voor topsporters en een elite groep die zich dat kon veroorloven. Tegenwoordig is personal training voor iedereen bereikbaar, ook bij ons in Zoetermeer. PhysiqCare staat namelijk voor het verbeteren van de algehele gezondheid van iedereen.

Wat doet een personal trainer?

Een personal trainer heeft kennis van zaken van alles wat te maken heeft met je lichamelijke conditie. Samen met een personal trainer werk je resultaatgericht gedurende langere tijd aan het verbeteren of in stand houden van je conditie.​

Hij of zij maakt voor iedereen een individueel behandelplan. Dat is belangrijk want wat voor de één werkt, werkt voor de ander absoluut niet. In jouw persoonlijke behandelplan worden vanzelfsprekend ook jouw persoonlijke doelen meegenomen.

Hoe ziet een persoonlijk behandelplan er uit?

Iemand met een drukke fulltime baan of een druk huishouden kan natuurlijk niet 3 uur per dag trainen en een streng dieet volgen. Dat houdt niemand vol. Daarom kijkt de personal trainer niet alleen naar jouw persoonlijke doelen, maar maakt ook een inschatting van de mogelijkheden die jij hebt. Zodat de doelen ook realistisch en haalbaar zijn.

Voorbeelden van doelen die je zou willen behalen zijn:

  • Afslanken zonder kans op jojo effect
  • In conditie komen of blijven
  • Veranderen van levensstijl
  • Balans tussen lichaam en geest
  • Fysieke kracht en lichaamshouding
  • Voorkomen van rugklachten

Samen met jou bespreekt de personal trainer de doelen die jij zelf samenstelt. Er wordt gekeken wat binnen een bepaald tijdsbestek reëel is om te halen. Daarbij spelen jouw huidige conditie en de beschikbare tijd die je wekelijks of dagelijks hebt een grote rol.

Het is immers de taak van de personal trainer om erop toe te zien dat de gestelde doelen ook daadwerkelijk worden bereikt.

Voedingsadvies

Bij personal training mag voedingsadvies natuurlijk niet ontbreken. Afgestemd op jouw persoonlijke situatie, conditie en doelen, ontvang je van ons voedingsadvies op maat. Dat maakt het nog gemakkelijker om snel vooruitgang te boeken en zo voorkom je dat je terug kunt vallen.

Personal Groepstraining

Trainen in een groep zorgt voor extra motivatie. Daarom is Personal Group Training voor velen de ideale manier om de gestelde doelen binnen een redelijke termijn te bereiken. Je traint groepsgewijs onder leiding van een personal trainer die van elk groepslid de vorderingen bijhoudt in zijn of haar persoonlijke plan.

Desgewenst kan je ook zelf een groep samenstellen van familieleden, vrienden of collega’s. Een belangrijke voordeel van groepstrainingen is ook dat het financieel een stuk aantrekkelijker is voor degenen die 1 op 1 training niet kunnen veroorloven. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Women Only

Binnen ons personal trainingsprogramma hebben wij ook twee programma’s die alleen voor dames bedoeld zijn:

Woman only Shaping:

Voor ronde billen, strakke benen en een strakke buik. Werken dus aan de vrouwelijke vormen.

Get Fit:

Voor een fitter lichaam en een betere conditie. Groepsgewijs onder leiding van een personal training werken aan je conditie. Afwisselend worden krachttrainingen en conditionele oefeningen gedaan, precies afgestemd op jouw persoonlijke situatie en doelen.

Bahram Tardast

Personal Trainer

PhysiqCare Fysiotherapie Praktijk Logo