Een mannelijke fysiotherapeut dat medische fitness geeft aan een vrouwelijke patiënt in de trainingsruimte van PhysiqCare Fysiotherapie Zoetermeer.

Medische/Fysio Fitness

Eigenlijk kan iedereen aan medische fitness doen. We zien echter vaak ex-patiënten die hun conditie op peil willen houden.

Onder begeleiding van een fysiotherapeut trainen in Zoetermeer? Dat kan bij PhysiqCare Fysiotherapie met fysio fitness/medische fitness. Ideaal voor mensen die nadat ze de behandeling bij de fysiotherapeut hebben afgerond, in conditie willen blijven. Zo voorkom je dat de klachten snel de kop weer op kunnen steken. Ook in andere gevallen kan medische/fysio fitness een uitkomst zijn. We vertellen je hier iets meer over de mogelijkheden.

Voor wie is medische fitness

Eigenlijk kan iedereen medische fitness doen. We zien echter vaak ex-patiënten die hun conditie op peil willen houden. Maar ook ouderen, of mensen met een beperking die graag verantwoord aan de slag willen met het verbeteren van hun conditie.

Voorbeelden van indicaties voor medische fitness:

 • Revalidatie
 • Herstellen na een ongeluk
 • Herstellen van een sport- of andere blessures
 • Verantwoord starten met fitness of sport
 • Ter verbetering van de conditie tijdens ziekte
 • Fit blijven ondanks chronische aandoeningen
Medische fitness ruimte bij PhysiqCare Fysiotherapie in Zoetermeer

Medische Fitness Ruimte in Zoetermeer

Wat is Medische / Fysio Fitness:

Sporten en bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Dat heeft als groot voordeel dat het lichaam op een verantwoorde manier wordt belast. Zo kunnen de beste resultaten worden behaald. Door verantwoord te bewegen kan de belastbaarheid van het lichaam structureel worden verhoogd. Dat maakt het mogelijk om in conditie te komen en ook te blijven, zonder kans op blessures.

Neem contact met op ons voor meer informatie

Speciale Apparatuur:

Voor medische fitness is speciale apparatuur aanwezig in ons praktijk in Zoetermeer. De apparaten zijn gemakkelijk toegankelijk en kunnen in veel gevallen speciaal ingesteld worden voor de gebruiker. Er zijn medische fitness apparaten voor:

 • Krachttraining
 • Cardio
 • Lage rugklachten
 • Nek- en schouderklachten
 • Stabiliteit
 • Coördinatie
 • Revalidatie
 • Andere medische trainingstherapie.
Lachende personal trainer met cliënt op een trainings apparaa

Werkwijze Medische Fitness

Voordat je van start kunt gaan met medische fitness, houden we een intakegesprek met je. Samen met de therapeut wordt een persoonlijk plan voor jou gemaakt. In dat plan wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke wensen en de mogelijkheden die er zijn.

In eerste instantie neemt de therapeut de voorgeschreven oefeningen op of aan de verschillende apparaten met je door. De therapeut zal vervolgens de oefeningen voordoen, waarna jullie samen bekijken of jij deze ook zelfstandig uit kunt voeren.

Regelmatig wordt door de therapeut bekeken of de gestelde doelen worden behaald, of dat het noodzakelijk is dat het persoonlijke plan moet worden bijgesteld.

Afspraak Inplannen

Vul hieronder je gegevens in voor het maken van een afspraak. Ook zijn we bereikbaar via de telefoon, whatsapp of e-mail.

Je aanvraag is ingediend. Wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.

Bij spoed bel voor meer afspraak mogelijkheden.
Oeps! Er is iets fout gegaan.

Veelgestelde Vragen

Vindt hieronder veel gestelde vragen over deze therapie

1. Wat is fysio fitness/medische fitness bij PhysiqCare Fysiotherapie Zoetermeer?

Fysio fitness/medische fitness is sporten en bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Dit zorgt voor een verantwoorde belasting van het lichaam, waardoor je op een veilige manier je conditie kunt verbeteren of onderhouden.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

2. Voor wie is medische fitness geschikt?

Medische fitness is geschikt voor iedereen, maar wordt vaak gebruikt door ex-patiënten die hun conditie op peil willen houden, ouderen, en mensen met een beperking die verantwoord willen werken aan conditieverbetering.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

3. Wat zijn voorbeelden van indicaties voor medische fitness?

Indicaties zijn onder meer revalidatie, herstel na een ongeluk of sportblessure, verantwoord starten met fitness, conditieverbetering tijdens ziekte, en fit blijven ondanks chronische aandoeningen.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

4. Wat voor apparatuur wordt er gebruikt voor medische fitness?

De praktijk beschikt over speciale apparatuur voor medische fitness, waaronder toestellen voor krachttraining, cardio, en oefeningen specifiek voor lage rug-, nek-, en schouderklachten, alsook voor stabiliteit, coördinatie en revalidatie.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates