Grote fysiotherapie behandelkamer in Zoetermeer

WERKWIJZE FYSIOTHERAPIE

De aanmelding

Je kunt bij PhysiqCare Fysiotherapie terecht met of zonder verwijzing van de huisarts. Als je dus van mening bent dat jouw klachten met één van onze behandelingen verlicht kunnen worden, ben je altijd van harte welkom. Op werkdagen tijdens kantooruren zijn wij telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak.

De intake

De eerste afspraak die je bij ons hebt is de intake. Tijdens de intake maken we kennis en leggen we precies vast wat we gaan doen. Als je een verwijzing van de huisarts hebt, willen we die natuurlijk graag tijdens de intake in ontvangst nemen. Neem ook een legitimatiebewijs en je verzekeringsbewijs mee, voor de inschrijving in ons systeem.

Fysiotherapeut met patiënt tijden intake

Anamnese

Na de administratieve rompslomp is het tijd voor een goed gesprek en een anamnese. Ook als je door de huisarts bent doorverwezen, willen we graag het hele verhaal van jou zelf horen. Zo kunnen we de klachten die je hebt goed in beeld brengen en je de best mogelijke behandeling voorstellen.

Onderzoek

Een fysiotherapeutisch onderzoek is ook onderdeel van de intake. Mocht de therapeut na het onderzoek twijfels of vragen hebben, dan kunnen we voorstellen om aanvullend onderzoek te laten doen. Daarmee wordt voorkomen dat er belangrijke dingen over het hoofd worden gezien. Denk bij aanvullend onderzoek bijvoorbeeld aan een echografisch onderzoek of het maken van een röntgen foto.

Trainingszaal fysiotherapie praktijk in Zoetermeer

Behandelplan

Samen met jou stelt de therapeut die jou gaat behandelen, een behandelplan op. Daarin staat welke therapie er gegeven gaat worden, de frequentie van de behandelingen en indien mogelijk ook het aantal behandelingen die nodig zijn om je van je klachten af te helpen. Zo weet je precies wat je te wachten staat.

 

Voor patiënten met chronische- of andere ernstige klachten geldt helaas soms dat volledig herstel niet tot de mogelijkheden behoort. In dat geval zal de therapeut een plan opstellen om ervoor te zorgen dat de klachten niet verergeren en het bewegingsapparaat zo pijnvrij mogelijk gemaakt en gehouden wordt.

 

Indien noodzakelijk kan het behandelplan tijdens de behandeling bijgesteld worden. Vanzelfsprekend gaat dit altijd in overleg.

 

Bij PhysiqCare blijft het bij de eerste afspraak niet alleen bij een intake en onderzoek zoals vele andere praktijken, maar wordt je meteen ook behandeld.

Professionele therapeuten

Alle fysiotherapeuten die in onze kliniek werkzaam zijn, staan in de kwaliteitsregisters van de beroepsvereniging geregistreerd. Je kunt er dus rustig van uitgaan dat je bij ons in goede handen bent.

Personal trainer tijdens training met mannelijke klant

Afspraak afzeggen

Het kan gebeuren dat je verhinderd bent om op een geplande afspraak te verschijnen. Zorg dan dat je op tijd, in elk geval 24 uur van tevoren even contact met ons opneemt. Dan kunnen we desgewenst een andere afspraak inplannen. Bovendien voorkom je zo dat je het risico loopt dat we de verloren tijd bij je in rekening brengen.