Telefoon illustraties dat fysiotherapie huiswerk oefeningen weergeeft.

Huiswerk oefeningen

De fysiotherapeut zet jou persoonlijke huiswerk oefeningen in het programma “PhysiTrack”. Dit is een online oefenprogramma met meer dan 5000 oefeningen die je per mail of via een app op je telefoon kunt openen. Zo vergeet je de oefeningen niet!

Huiswerk Oefeningen

Schermafbeeldingen van de fysiotherapie applicatie voor huiswerk oefeningen

Regelmatig gebruiken wij bij PhysiqCare Fysiotherapie Zoetermeer huiswerkoefeningen in onze behandeling. De oefeningen zijn een belangrijk onderdeel van je persoonlijk hersteltraject. De oefeningen zijn bedoeld om je lichamelijke belastbaarheid te vergroten. Onze deskundige fysiotherapeuten kunnen je niet elke dag zien, dus is het van groot belang om zelf bij te dragen aan je herstel middels deze oefeningen. We proberen de oefeningen laagdrempelig te maken, zodat je deze bijvoorbeeld makkelijk tijdens werk of tijdens het tv kijken kan uitvoeren. Zo wordt de drempel om deze oefeningen te doen wat lager. We maken gebruik van een online oefenprogramma om je te begeleiden in de oefeningen. Hierbij wordt met een filmpje aangegeven hoe je de oefening goed uitvoert en hoe regelmatig je de oefening kunt doen. Onze fysiotherapeuten van PhysiqCare fysiotherapie & gezondheid begeleiden, motiveren en coachen je, zodat je zo snel mogelijk hersteld.

Huiswerk oefeningen bij PhysiqCare in de praktijk

Tijdens de behandeling heeft onze fysiotherapeut een oefening met je besproken, voorgedaan en gecheckt op de juiste uitvoering. De fysiotherapeut zet de oefening in het programma “Physitrack”. Dit is een online oefenprogramma met meer dan 5000 oefeningen die je per mail of via een app op je  telefoon kunt openen. We kunnen het programma ook voor je uitprinten. In Physitrack of de PhysiApp zie je jouw op maat gemaakte oefenprogramma met filmpjes van de oefening en een uitgebreide uitleg daarbij. De fysiotherapeut kan ook nog een persoonlijke tip aan het filmpje toevoegen, zoals “let op dat je een goede houding aanneemt door de rug op te strekken”. Je kan in het programma aangeven hoe je vond dat de oefening ging, of je pijn hebt ervaren of dat je de oefening makkelijk vindt. Zo kan de fysiotherapeut ook op afstand je herstel monitoren. Er is in de app een mogelijkheid om een herinnering melding aan te zetten, zodat je wordt herinnerd om je oefeningen te doen, heel handig voor degenen die nog wel eens vergeten om de oefeningen te doen.

Download op IOS

Download op Andriod

Samenvatting van voordelen van fysiotherapie en huiswerkoefeningen bij PhysiqCare Zoetermeer:

  • Gebruik van handig online oefenprogramma “Physitrack”, met meer dan 5000 oefeningen
  • Iedere oefening wordt met een filmpje en uitleg beschreven
  • Specifieke tips van onze fysiotherapeuten staan onder de oefening weergegeven
  • Laagdrempelige oefeningen met herinnering functie
  • Terugkoppeling naar de fysiotherapeut met een “chat” functie
  • Print baar programma
  • Physitrack is ook beschikbaar in het Engels, Arabisch, Spaans, Portugees en nog vele andere talen!

Afspraak Inplannen

Vul hieronder je gegevens in voor het maken van een afspraak. Ook zijn we bereikbaar via de telefoon, whatsapp of e-mail.

Je aanvraag is ingediend. Wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.

Bij spoed bel voor meer afspraak mogelijkheden.
Oeps! Er is iets fout gegaan.

Veelgestelde Vragen

Vindt hieronder veel gestelde vragen over deze therapie

1. Waarom zijn huiswerkoefeningen belangrijk bij PhysiqCare Fysiotherapie Zoetermeer?

Huiswerkoefeningen zijn een essentieel onderdeel van je persoonlijk hersteltraject. Ze zijn ontworpen om je lichamelijke belastbaarheid te vergroten en zijn cruciaal voor je herstel, omdat de fysiotherapeuten je niet elke dag kunnen zien.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

2. Hoe laagdrempelig zijn de huiswerkoefeningen?

De oefeningen zijn zo ontworpen dat ze laagdrempelig zijn en makkelijk uit te voeren tijdens dagelijkse activiteiten zoals werken of tv kijken. Dit verlaagt de drempel om ze regelmatig uit te voeren.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

3. Hoe worden de huiswerkoefeningen aangeboden?

PhysiqCare gebruikt het online oefenprogramma “Physitrack” met meer dan 5000 oefeningen. De oefeningen worden met filmpjes en uitgebreide uitleg beschreven en zijn toegankelijk via e-mail, een app op je telefoon, of uitgeprint.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

4. Hoe wordt voortgang bijgehouden en gecommuniceerd?

Je kunt in het programma feedback geven over hoe je de oefeningen vindt en of je pijn ervaart. De fysiotherapeut kan je herstel op afstand monitoren en je krijgt specifieke tips. Er is ook een chatfunctie voor terugkoppeling naar de fysiotherapeut.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates