Een fysiotherapeut dat een behandeling geeft

Fysiotherapie aan huis

Met fysiotherapie aan huis kan je al in je eigen vertrouwde omgeving werken aan je herstel, met deskundige begeleiding. In sommige gevallen kunnen onze fysiotherapeuten de dag na de operatie al langskomen om met je te starten.

Als je nog niet in de gelegenheid bent om naar de Fysiotherapie praktijk in Zoetermeer te komen, dan is fysiotherapie aan huis handig om te starten met herstellen. Dit kan zijn omdat je net bent geopereerd, slecht ter been bent of om een andere reden niet naar de praktijk kan komen. Met fysiotherapie aan huis kan je al in je eigen vertrouwde omgeving werken aan je herstel, met deskundige begeleiding. In sommige gevallen kunnen onze fysiotherapeuten de dag na de operatie al langskomen om met je te starten.

Op deze pagina vind je alle informatie over aan fysiotherapie aan huis.

Indicaties fysiotherapeutische behandeling aan huis:

Klachten ten gevolge van:

 • Een beroerte of CVA
 • Multiple sclerose (MS)
 • Longziekte COPD
 • Ziekte van Parkinson
 • Beweegproblemen bij dementie
 • Verhoogd valrisico

Thuisbehandelingen worden ook vergoed na operaties aan:

 • Hernia klachten
 • Nieuwe knie prothese
 • Nieuwe heup prothese
 • Nieuwe enkel prothese
 • Keizersnede
 • Voorste en achterste kruisband-reconstructies knie
 • Andere operaties die de mobiliteit of loopfunctie tijdelijk of permanent beperkten.
Voor vragen over indicaties neem gerust contact met ons op

Werkwijze thuisbehandelingen

In principe maakt het geen verschil of je thuis, of op de praktijk in Zoetermeer wordt behandeld voor de werkwijze. We starten met de intake, verrichten een fysiotherapeutisch onderzoek en maken een behandelplan met een prognose van het aantal behandelingen.

Na een operatie komen we doorgaans tot ongeveer 6 weken aan huis. Dat kan korter of langer zijn, afhankelijk van de situatie.

De fysiotherapeutische behandelingen op zich zijn in principe niet verschillend van de behandelingen die je in de praktijk zou krijgen. Het kan natuurlijk wel voorkomen dat behandelingen op de praktijk noodzakelijk zijn in verband met noodzakelijke attributen die we niet mee kunnen nemen.

In dat geval kijken we samen wat de mogelijkheden zijn om naar de praktijk in Zoetermeer te komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan attributen of toestellen die noodzakelijk zijn om de mobiliteit te verbeteren.

Afspraak Inplannen

Vul hieronder je gegevens in voor het maken van een afspraak. Ook zijn we bereikbaar via de telefoon, whatsapp of e-mail.

Je aanvraag is ingediend. Wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.

Bij spoed bel voor meer afspraak mogelijkheden.
Oeps! Er is iets fout gegaan.

Veelgestelde Vragen

Vindt hieronder veel gestelde vragen over deze therapie

1. Wanneer is fysiotherapie aan huis geschikt?

Fysiotherapie aan huis is geschikt als je net geopereerd bent, slecht ter been bent of om een andere reden niet naar de praktijk kunt komen. Het is ideaal om in je eigen vertrouwde omgeving aan je herstel te werken.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

2. Voor welke aandoeningen wordt fysiotherapie aan huis aangeboden?

Thuisbehandelingen zijn beschikbaar voor klachten door een beroerte of CVA, Multiple sclerose (MS), COPD, de ziekte van Parkinson, beweegproblemen bij dementie, verhoogd valrisico, en na operaties zoals hernia, nieuwe protheses (knie, heup, enkel), keizersnede, en kruisband-reconstructies.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

3. Hoe snel kan de thuisbehandeling starten na een operatie?

In sommige gevallen kunnen onze fysiotherapeuten al de dag na de operatie bij je langskomen om te starten met de behandeling.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

4. Wat houdt de werkwijze van thuisbehandelingen in?

De werkwijze bij thuisbehandelingen is vergelijkbaar met behandelingen in de praktijk. We starten met een intake en fysiotherapeutisch onderzoek, en maken dan een behandelplan met een prognose van het aantal behandelingen.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates