Mentale Coaching

Mentale Coaching

Bij mentale coaching ligt de focus op je gedachten en je mindset. Het is een ideale manier om onder persoonlijke begeleiding van een mental coach de grip op je leven weer terug te krijgen.

Voor wie is mental coaching

Eigenlijk kunnen we allemaal van tijd tot tijd wel een mental coach gebruiken in deze tijd waarin alles draait om presteren. In de meeste gevallen kan je jezelf tijdig herpakken. In andere gevallen lukt dat niet één twee drie. Dan is het verstandig om op tijd aan de bel te trekken.

Je gedachten weer op een rij

Bij mental coaching ligt de focus op gedachten en mindset. Samen met een persoonlijk begeleider, de mental coach, breng je je gedachten in kaart. Vervolgens gaan jullie aan de slag om negatieve gedachten weer om te zetten naar positieve. Zo herstel je de balans tussen jouw fysieke en mentale krachten en krijg je snel weer grip op je leven.

Een voorbeeld voor Mentale Coaching:

Je ziet het even echt helemaal niet meer zitten. Op zich is er eigenlijk niets aan de hand. Je hebt een leuke job, prima collega’s en ook thuis gaat alles voor de wind. Toch lijkt het wel of er niets uit je handen komt en twijfel je over van alles en nog wat.  

Gevoelsmatig ben je alleen nog maar bezig om problemen op te lossen. In dat geval en alle andere gevallen waarbij je gedachten op een onprettige manier de overhand krijgen, is mental coaching een uitkomst.

Stress gerelateerde klachten:

Als de balans tussen je fysieke- en mentale gesteldheid niet in evenwicht is, kan je allerlei stress gerelateerde klachten krijgen, zoals:

 • Vermoeidheid
 • Stress op het werk of thuis
 • Slapeloosheid
 • Verminderd zelfvertrouwen
 • Angsten
 • Slechte concentratie
 • Burn-out

Neem contact met ons op voor meer informatie

De Cirkel doorbreken

Soms lijkt het wel alsof we letterlijk vastgeroest zitten in een bepaald stramien. Je weet niet beter of de dingen gaan zoals ze gaan. Met mentale coaching kan je die cirkel doorbreken. De mentale coach leert je omgaan met gewoontes waarin je vastgeroest zit. Hij of zij legt je uit hoe ons mentale systeem werkt. Daarbij zijn de belangrijkste onderdelen:

 • Denken
 • Gevoelens
 • Zintuigen
 • Bewustzijn
 • Lichaam

Het is de bedoeling dat wij over al deze punten zelf de leiding hebben. De mentale coach van PhysiqCare Fysiotherapie Zoetermeer legt aan de hand van voorbeelden duidelijk uit hoe het hoort te werken. Daardoor krijg je inzicht in jouw persoonlijke situatie. Voordat je het weet ben je dan weer in staat om de negatieve spiraal te doorbreken en zelf weer de leiding te nemen.

Anouk Admiraal

Mentale Coach, ACT therapeut, burn-out specialist

Samenwerking icoon

Veelgestelde Vragen

1. Voor wie is mental coaching bedoeld?

Mental coaching is geschikt voor iedereen die te maken heeft met de druk van presteren. Het is vooral handig voor mensen die moeite hebben zichzelf te herpakken in stressvolle of uitdagende tijden.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

2. Wat houdt mental coaching in?

Bij mental coaching ligt de focus op gedachten en mindset. Samen met een mental coach werk je aan het in kaart brengen en positief omzetten van negatieve gedachten. Dit herstelt de balans tussen fysieke en mentale krachten en helpt je snel weer grip op je leven te krijgen.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

3. Wat zijn voorbeelden van situaties waarin mental coaching nuttig kan zijn?

Mental coaching kan nuttig zijn in situaties waar je het gevoel hebt dat niets lukt, je twijfelt over verschillende aspecten van je leven, of je voelt je voortdurend bezig met het oplossen van problemen.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

4. Welke klachten kunnen met mental coaching worden aangepakt?

Mental coaching kan helpen bij stressgerelateerde klachten zoals vermoeidheid, werk- of thuisspanningen, slapeloosheid, verminderd zelfvertrouwen, angsten, slechte concentratie en burn-out.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates
PhysiqCare Fysiotherapie Praktijk Logo