FYSIOTHERAPIE

Met klachten aan uw bewegingsapparaat, dus de spieren, gewrichten, banden en zenuwen, kunt u in veel gevallen bij de fysiotherapeut terecht. De fysiotherapeut is een specialist van het menselijk steun- en bewegingsapparaat. Hij of zij kan u ondersteunen en begeleiden bij uw herstel. In overleg met u wordt een behandelplan op maat gemaakt waarin functieherstel en gedoseerd actief en/of passief bewegen centraal staat. Denk hierbij aan het verbeteren van uw spierkracht, gewricht mobiliteit, uithoudingsvermogen en/ of uw balans.

Fysiotherapie bij PhysiqCare in Zoetermeer

Bij PhysiqCare Fysiotherapie in Zoetermeer stellen we samen met u een behandelplan voor een doelmatig hersteltraject op. In dit plan houden we rekening met onze expertises enerzijds en uw wensen en behoeftes anderzijds. Zo kunnen we bewezen effectieve interventies combineren met uw persoonlijke verwachtingen. Dit zorgt voor een hersteltraject waarin uw doelstelling(en) op een prettige en persoonlijke manier centraal staan en gemakkelijker behaald kunnen worden

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig? 

Sinds 2006 heeft u geen verwijzing van de huisarts meer nodig om naar een fysiotherapeut te gaan.

Chronische Fysiotherapie

Of u in aanmerking komt voor chronische fysiotherapie hangt af van de oorzaak van uw lichamelijke klachten. De fysiotherapeut alleen kan u geen chronische fysiotherapie indicatie afgeven. Dit is voorbehouden aan uw huisarts of een behandelend specialist, zoals een neuroloog of orthopeed. De specialist zal u, indien hier een indicatie voor bestaat, een formulier meegeven voor chronische fysiotherapie. Dit formulier dient u aan uw fysiotherapeut te overhandigen. Daarbij gaat het om het originele formulier en geen kopie ervan. Desgewenst maken wij voor uw eigen administratie een kopie van het formulier.

Chronische fysiotherapie en de
21ste behandeling

Vanaf de 21e behandeling spreken we van chronische fysiotherapie. Dit betekent dat de eerste 20 behandelingen uit uw aanvullende verzekering komen. In het geval dat u bijvoorbeeld aanvullend verzekerd bent voor 12 behandelingen, zult u de 13e tot en met de 20e behandeling zelf dienen te betalen. De behandelingen die daar dan weer op volgen worden dan verder weer door de zorgverzekeraar betaald. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar uw afgesloten polis, zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Aandoeningen uit de basisverzekering

Sinds 2019 worden er negen soorten fysiotherapie behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Dat geldt voor bepaalde behandelingen bij heup- en knieartrose waarbij actief getraind wordt. Hiervoor dient dan wel een verwijzing door een specialist of huisarts te zijn afgegeven. Lijdt u aan knie- en/of heupartrose, dan kunt u bij ons terecht voor een op maat gemaakt beweegprogramma. Om deze behandelingen vergoed te krijgen van de zorgverzekering dient u wel een verwijzing voor fysiotherapie te hebben van de orthopeed of huisarts. 

Bij langdurige hersteltrajecten, zoals bijvoorbeeld na een langdurige ziekenhuisopname, een orthopedische- of traumaoperatie is een intensiever hersteltraject vaak noodzakelijk. Ook hiervoor staan wij van Physiqcare voor u klaar, zowel bij ons op de praktijk in Zoetermeer als bij u aan huis. Samen met u werken we aan een voorspoedig herstel.

Tijdens of na uw fysiotherapeutisch behandeltraject kunt u bij ons al gaan werken aan uw sportieve doelstellingen. Eén van onze gecertificeerde internationale personal trainers maakt in overleg met u een plan van aanpak om uw doelen te bereiken. Zo kunt u op een verantwoorde manier komen tot de best mogelijke resultaten.

Een fit en energiek team is de kern van productiviteit en plezier op de werkvloer. De fysiotherapeuten van PhysiqCare Fysiotherapie Zoetermeer kunnen uw werknemers ondersteunen op lichamelijk gebied. Zo wordt het fysieke energielevel van uw medewerkers gewaarborgd. Wij bieden een ruim scala aan mogelijkheden voor uw bedrijf en uw werknemers. Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen doen? Neem dan geheel vrijblijvend eens contact met ons op. Samen kunnen we dan kijken welke van de vele mogelijkheden die wij bieden aansluiten op uw specifieke wensen.

Medical taping

Ook voor medical taping kunt u bij de fysiotherapeut terecht. Medical taping is een speciale tapetechniek met elastische tape. Deze behandeling wordt gegeven om niet goed functionerende spieren te ondersteunen. Daarmee wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Ook bij (top)sporters wordt deze techniek vaak gebruikt om optimaal te kunnen presteren en om pijnklachten te verlichten.

Wist u dat de twee kaakgewrichten die u heeft de enige gewrichten in het menselijk lichaam zijn die zich functioneel kunnen sub-luxeren? Pijn aan de kaakgewrichten komt regelmatig voor en kan voor veel klachten zorgen. Physiqcare kan u, dankzij onze kaakspecialisatie, helpen om van uw klachten af te komen. De behandeling die wij hiervoor geven richt zich op de kaakgewrichten en de omliggende spieren. Het doel van de fysiotherapie is het herwinnen van een goed functionerend beweegtraject van de kaakgewrichten zodat deze weer optimaal en zonder pijn hun functie kunnen uitvoeren.

Een belangrijk onderdeel van uw persoonlijke hersteltraject zijn de huiswerkoefeningen. Deze oefeningen dienen om de lichamelijke belastbaarheid te vergroten. Doorgaans zal de fysiotherapeut u niet dagelijks behandelen. Daarom is het van essentieel belang dat u dagelijks de oefeningen doet die de fysiotherapeut u voorschrijft. PhysiqCare stelt alles in het werk om u te motiveren en te stimuleren om de oefeningen daadwerkelijk thuis te gaan doen. Daarom zorgen wij ervoor dat de oefeningen u aanspreken en goed uit te voeren zijn.

Last van dikke enkels of een opgezette arm of hand? Grote kans dat oedeem daarvan de oorzaak is. Oedeem is vochtophoping die overal in het lichaam kan ontstaan doordat de balans tussen de aan- en afvoer van vocht in uw lichaam verstoord is. Blijf met oedeem niet te lang doorlopen om vervelende klachten te voorkomen.

Physiqcare Location logo.png

Aïdaschouw 1, 2726JZ Zoetermeer

Physiqcare Phone logo.png

Tel: 079 - 88 86 918

Physiqcare Mail logo.png

PHYSIQCARE PRAKTIJK

BEZOEK ONS

PhysiqCare Fysiotherpaie Zoetermeer
PhysiqCare Fysiotherapie
Aïdaschouw 1, 2726JZ Zoetermeer
Tel: 079 - 88 86 918
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • LinkedIn - Grey Circle