Een fysiotherapeut dat een mannelijke patiënt een fysiotherapie schouder behandeling geeft.

Chronische Zorg Fysiotherapie

Het kan zijn dat je chronische, langdurige zorg nodig hebt vanwege een ziektebeeld of aandoening. Chronische klachten zijn klachten die niet of nauwelijks herstellen of progressief zijn. De klachten komen dan voort uit een chronische aandoening.

Chronische Zorg bij PhysiqCare Fysiotherapie in Zoetermeer

Met fysiotherapie bij PhysiqCare in Zoetermeer gaan we proberen om de klachten te stabiliseren, vertragen of soms zelfs verbeteren. We geven ook tips en advies om beter om te gaan met de klacht, denk aan adviezen omtrent hulpmiddelen en aanpassingen in huis. We stellen een behandelplan met je op om gericht aan de klachten te werken. Zo kun je ondanks de chronische aandoening minder beperkingen ervaren en de kwaliteit van leven verhogen.  Daarnaast proberen we je weer zo fit mogelijk te krijgen of zelfs fitter dan voor de operatie. Ook hiervoor staat ons team van fysiotherapeuten en oefentherapeut voor je klaar!​

Kom ik in aanmerking voor chronische zorg fysiotherapie?

Of je in aanmerking komt voor een chronische indicatie Fysiotherapie vanuit de basisverzekering hangt af van de aandoening. Een lijst met chronische aandoeningen is bepaald door de overheid en verzekeraars. Met deze link kun je de lijst inzien. Staat je aandoening op deze lijst, dan kom je in aanmerking voor een indicatie chronische fysiotherapeutische zorg. Om hiervan gebruik te maken heb je ook een verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist. Met deze verwijzing kan de fysiotherapeut een chronische indicatie inzetten en dit met de zorgverzekering in orde brengen.

Een chronische indicatie betekend dat vanaf de 21e behandelingen alle behandelingen voor de fysiotherapie kosteloos vergoed worden vanuit de basisverzekering. Voor sommige klachten is hier een tijdslimiet aan verbonden, bijvoorbeeld een half jaar of één jaar.

PKHA7646.jpg

Ben je aanvullend verzekerd?

Dan zal dat gebruikt worden om aan te vullen tot de 20 behandelingen. Stel bijvoorbeeld dat je 9 behandelingen uit de aanvullende verzekering tegoed hebt, dan zal je 11 behandelingen zelf moeten betalen. Want 20 – 9 = 11 behandelingen. Vanaf de 21e behandeling wordt fysiotherapie kosteloos vergoed vanuit de basisverzekering. Wel heeft de chronische indicatie fysiotherapie invloed op uw eigen risico, dit zal eerst aangesproken worden voordat de 21e behandeling vergoed wordt. Echter zijn de meeste mensen met chronische klachten al door hun eigen risico heen, vanwege behandelingen, medicatie en ziekenhuis bezoeken.

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt omtrent chronische zorg of een chronisch indicatie, neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Heb je chronische klachten of verwacht je langdurige zorg nodig te hebben na een operatie, plan dan een afspraak in bij ons Fysiotherapie praktijk in Zoetermeer voor een intake. Ons team van fysiotherapeuten en oefentherapeut bij PhysiqCare in Leyens/Buytenwegh Zoetermeer staan voor je klaar met de beste behandeling.

Afspraak Inplannen

Vul hieronder je gegevens in voor het maken van een afspraak. Ook zijn we bereikbaar via de telefoon, whatsapp of e-mail.

Je aanvraag is ingediend. Wij zullen z.s.m. contact met je opnemen.

Bij spoed bel voor meer afspraak mogelijkheden.
Oeps! Er is iets fout gegaan.

Veelgestelde Vragen

Vindt hieronder veel gestelde vragen over deze therapie

1. Wat houdt chronische zorg fysiotherapie in bij PhysiqCare?

Chronische zorg fysiotherapie bij PhysiqCare richt zich op het stabiliseren, vertragen, of soms verbeteren van chronische klachten. We bieden adviezen en hulpmiddelen, en stellen een behandelplan op om gericht aan jouw klachten te werken en de kwaliteit van leven te verhogen.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

2. Kom ik in aanmerking voor chronische zorg fysiotherapie?

Of je in aanmerking komt, hangt af van je aandoening. Er is een lijst met chronische aandoeningen bepaald door de overheid en verzekeraars. Als jouw aandoening op deze lijst staat, kom je in aanmerking voor een indicatie chronische fysiotherapeutische zorg.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

3. Heb ik een verwijzing nodig voor chronische zorg fysiotherapie?

Ja, voor chronische zorg fysiotherapie heb je een verwijzing nodig van je huisarts of medisch specialist. Met deze verwijzing kan de fysiotherapeut een chronische indicatie inzetten.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

4. Worden de behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering?

Ja, vanaf de 21e behandeling worden alle behandelingen voor fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering. Echter, dit heeft invloed op je eigen risico, dat eerst aangesproken wordt. Aanvullende verzekeringen kunnen worden gebruikt om de eerste 20 behandelingen te dekken.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates