Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck

Wij zijn er om je te helpen bij het bereiken van een gezond en pijnvrij leven door middel van oefentherapie.

Wat is Oefentherapie nou eigenlijk?

Het antwoord is simpel: oefentherapie is een behandelmethode waarbij we samen met jou op zoek gaan naar de oorzaak van jouw klachten en deze proberen op te lossen. Ieder mens is anders en heeft verschillende beweeggewoontes, sommige hiervan zijn niet goed voor het lichaam en kunnen klachten veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan onderuitgezakt zitten, verkeerd lopen of staan en een verkeerd adempatroon. Dit kan leiden tot klachten zoals nek- en rugpijn, ademhalingsproblemen, spanningsklachten en nog veel meer. Heb jij last van een verkeerde houding of bewegingspatroon, zoals onderuitgezakt zitten of verkeerd lopen of staan? Of heb je ademhalingsklachten, overspannenheid, stress of hyperventilatie? Dan is oefentherapie wellicht iets voor jou!

Onze gespecialiseerde oefentherapeut gaat tijdens de behandelingen samen met jou aan de slag om je bewust te maken van belemmerende houdingen en/of beweeg patronen en je te helpen deze te verbeteren. Het doel is dat je het geleerde zelf gaat toepassen in het dagelijks leven, zodat je uiteindelijk klachtenvrij door het leven kunt gaan.

Een mannelijke oefentherapeut dat een oefentherapie behandeling geeft aan een jonge dame.


Bij onder andere wat voor klachten kan oefentherapie helpen?

Oefentherapie kan veel baat bieden bij diverse klachten;

  • Ademhalingsklachten | COPD – Astma
  • Spanningsklachten | Overspannenheid – Stress – Hyperventilatie
  • Nek schouderklachten | RSI – CANS – Whiplash
  • Reumatische aandoeningen | Reuma – Artrose – Bechterew
  • Orthopedische aandoeningen | Osteoporose – Scoliose – Scheurman
  • Rugklachten | Hernia – uitstralende pijn – Ischias
  • Neurologische aandoeningen | CVA – ziekte van Parkinson – Multiple Sclerose
  • Overbelasting klachten | Hoge werkdruk – Verkeerde werkhouding – Instabiliteit – terugkerende (sport) blessures
  • Terugkerende (sport) blessures

Intake

Tijdens de intake nemen we uitgebreid de tijd om jouw klachten te onderzoeken en knelpunten in jouw houding en beweeggedrag in kaart te brengen. Op basis van deze analyse stellen we een persoonlijk behandelplan op, dat we uitgebreid met jou bespreken. Bij PhysiqCare Fysiotherapie &Gezondheid werken we met een intrinsieke motivatie, zodat jij zelf actief kunt werken aan jouw doelen en de beste resultaten kunt behalen.

Preventief

Voorkomen is beter dan genezen, daarom bieden wij ook preventieve behandelingen aan. Het kan zijn dat je nog geen klachten hebt, maar wel een verkeerde houding hebt opgemerkt. Of misschien ben je wel eens door je omgeving gewezen op jouw houding of manier van bewegen. Door hier op tijd iets aan te doen, kun je klachten in de toekomst voorkomen. Je kunt preventief een afspraak maken voor een houding check bij de Oefentherapeut! De Oefentherapeut kan beoordelen of er werkelijk belemmeringen zijn in jouw beweegpatroon of houding en of dit voor problemen kan zorgen in de toekomst.

Vergoeding en verwijzing

Bij PhysiqCare Fysiotherapie & Gezondheid hoef je geen verwijzing van je huisarts te hebben voor oefentherapie. Afhankelijk van jouw zorgpolis wordt oefentherapie vergoed door de verzekering. Is er sprake van een chronische indicatie, dan is een verwijzing wel noodzakelijk.

Wil jij ook werken aan een gezond en fit lichaam en klachten voorkomen of verhelpen? Maak dan vandaag nog een afspraak bij PhysiqCare Fysiotherapie & Gezondheid en ontdek wat oefentherapie voor jou kan betekenen!

David Rigter

Oefentherapeut, Cesar/Mensendieck Therapeut, ademhaling specialist, stress release specialist, houding specialist enz.

Samenwerking icoon

Veelgestelde Vragen

1. Wat is oefentherapie?

Oefentherapie is een behandelmethode gericht op het opsporen en oplossen van de oorzaak van klachten. Het gaat om bewustwording en verbetering van beweeggewoontes die niet goed zijn voor het lichaam en klachten kunnen veroorzaken, zoals een verkeerde houding of adempatroon.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

2. Voor welke klachten is oefentherapie geschikt?

Oefentherapie is geschikt voor diverse klachten zoals nek- en rugpijn, ademhalingsproblemen, spanningsklachten, overspannenheid, stress, hyperventilatie, RSI, reumatische aandoeningen, orthopedische aandoeningen, rugklachten, neurologische aandoeningen, overbelastingsklachten en (sport)blessures.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

3. Hoe werkt een oefentherapie behandeling bij PhysiqCare?

De oefentherapeut werkt samen met jou om belemmerende houdingen en beweegpatronen te identificeren en te verbeteren. Het doel is dat je het geleerde zelf toepast in het dagelijks leven voor een klachtenvrij bestaan.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

4. Wat gebeurt er tijdens de intake voor oefentherapie?

Tijdens de intake worden jouw klachten en knelpunten in houding en beweeggedrag uitgebreid onderzocht en geanalyseerd, waarna een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld en besproken.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates
PhysiqCare Fysiotherapie Praktijk Logo