Acupunctuur

Acupunctuur

De zeer fijne naalden die hiervoor worden gebruikt, kunnen een einde maken aan een breed scala van klachten.

Acupunctuur, een eeuwenoude geneeswijze uit China, Japan enKorea, wordt steeds populairder in het Westen. Het is een effectieve en veilige behandeling waarbij zeer fijne naalden worden gebruikt om de balans tussenlichaam en geest te herstellen en klachten te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

De toepassingen van acupunctuur zijn eindeloos. Er zijn verschillende klachten waarvan is bewezen dat acupunctuur effectief kan zijn bij het verminderen van de symptomen of het behandelen van de oorzaak.

Welke klachten kunnen met acupunctuur behandeld worden?

Enkele veel voorkomende klachten waarbij acupunctuur heeft bewezen te helpen zijn:

  • Pijn: Acupunctuur kan effectief zijn bij het verminderen van pijn bij verschillende aandoeningen, zoals rugpijn, nekpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn, migraine, menstruatiepijn en fibromyalgie.
  • Stress en angst: Acupunctuur kan helpen om de symptomen van stress en angst te verminderen en het algemene gevoel van welzijn te verbeteren.
  • Slaapstoornissen: Acupunctuur kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit en het verminderen van slaapstoornissen zoals slapeloosheid.
  • Spijsverteringsproblemen: Acupunctuur kan helpen bij de behandeling van spijsverteringsproblemen zoals prikkelbare darm syndroom (PDS),maagzweren en gastro-oesofageale refluxziekte (GERD).

Acupunctuur kan helpen om de balans te herstellen en de klachten te verminderen. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat de effectiviteit van acupunctuur afhankelijk is van het individu en de aandoening. Het is daarom altijd raadzaam om bij onze gekwalificeerde acupuncturist te raadplegen vooreen professionele diagnose en behandeling.

Overige klachten

Bij acupunctuur draait alles om balans. Het zorgt ervoor dat het lichaam en de geest in harmonie zijn, wat essentieel is voor een gezonde en gelukkige levensstijl. Acupunctuur is daarom niet alleen geschikt voor mensen met klachten, maar ook voor mensen die hun algehele welzijn willen verbeteren.

Alternatieve geneeswijzen en vergoedingen

Bij onze praktijk PhysiqCare te Zoetermeer kun je terecht vooracupunctuur zonder eigen bijdrage, als alternatieve geneeswijzen worden vergoed door jouw zorgverzekeraar. En staat jouw klacht niet in het rijtje van veelvoorkomende klachten? Geen zorgen, acupunctuur kan een breed scala aanklachten behandelen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

John Jaarsveld

Acupuncturist, moxa, oncologische acupunctuur, guasha enz.

Samenwerking icoon

Veelgestelde Vragen

1. Wat is acupunctuur en waar komt het vandaan?

Acupunctuur is een eeuwenoude geneeswijze uit China, Japan en Korea, die in het Westen steeds populairder wordt. Het is een behandeling waarbij zeer fijne naalden worden gebruikt om de balans tussen lichaam en geest te herstellen en klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

2. Voor welke klachten kan acupunctuur effectief zijn?

Acupunctuur kan effectief zijn bij het verminderen van diverse klachten zoals pijn (rugpijn, nekpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn, migraine, menstruatiepijn, fibromyalgie), stress en angst, slaapstoornissen, en spijsverteringsproblemen zoals prikkelbare darm syndroom (PDS), maagzweren en GERD.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

3. Is acupunctuur geschikt voor iedereen?

Acupunctuur is niet alleen geschikt voor mensen met specifieke klachten, maar ook voor iedereen die zijn of haar algehele welzijn wil verbeteren.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

4. Hoe werkt acupunctuur?

Acupunctuur werkt door het lichaam en de geest in harmonie te brengen, wat essentieel is voor een gezonde en gelukkige levensstijl. De effectiviteit van acupunctuur kan variëren per individu en aandoening.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates
PhysiqCare Fysiotherapie Praktijk Logo