Massage

Massage

Met een massage wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd, waardoor klachten snel kunnen verminderen. Daarbij gaat het met name om massage van de zachte weefsels zoals bindweefsel, spieren en pezen.

Het effect van een goede massage

Velen kennen het warme, ontspannen gevoel dat een massage met zich meebrengt. Spieren worden soepeler, bewegen gaat makkelijker en je voelt je meteen een stuk beter.

Ook ademhalingsproblemen, een hoge bloeddruk en een schommelende bloedsuikerspiegel, worden door een goede massage positief beïnvloed. Bovendien ervaren veel mensen dat ze na een massage opeens meer ruimte in hun hoofd hebben. Zij voelen zich rustiger en meer ontspannen.

Puntsgewijs kun je stellen dat een massage vele voordelen heeft zoals:

  • Verminderen van pijnklachten en stijfheid
  • Weerstand verhogend
  • Stress verminderend
  • Geeft nieuwe energie
  • Helpt balans vinden tussen lichaam en geest
  • Werkt helend bij blessures en sportblessures
Rug met Hot stone massage

Klassieke massage

Ook wel ontspanning massage genoemd. Door middel van strijken en wrijven, drukken of schudden, worden gespannen en pijnlijke spieren behandeld.

Bindweefselmassage

Tussen de huid en de spieren zit een laag bindweefsel. De functie van het bindweefsel is om de weefsels van het lichaam te verzorgen en te ondersteunen. Als er problemen met het functioneren van het bindweefsel zijn, kan dit tot allerlei lichamelijke klachten leiden. Met een goede bindweefselmassage, wordt het bindweefsel gestimuleerd en zullen de gerelateerde klachten afnemen of verdwijnen;

Shiatsu

Ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd. Je kunt deze manuele therapie vergelijken met acupunctuur, maar dan zonder gebruik van de naalden. Deze van oorsprong Chinese therapie is erop gebaseerd dat het hele lichaam, dus lichaam en geest, met elkaar in balans moeten zijn. Shaitsu werkt op basis van drukpunten en energiebanen. Door deze te stimuleren, kan de balans in het lichaam weer worden hersteld.

Kelly Kantens

Masseuse

Samenwerking icoon
PhysiqCare Fysiotherapie Praktijk Logo