Cupping

Cupping

De techniek van cupping is al eeuwen oud en werd toen met name in het Midden-Oosten en Azië gebruikt. Tegenwoordig wordt het steeds populairder in de westerse wereld om chronische pijnklachten, hoofdpijn en huidaandoeningen te behandelen.

Wat is een cupping massage

Het ziet er misschien een beetje griezelig uit op foto’s, die doorzichtige cups die vacuüm op de huid zijn aangebracht. Maar dat is absoluut niet het geval. Een cupping massage, ook wel bekend als hijama kan naast fysiotherapie in veel gevallen erg herstel bevorderend zijn.

De techniek van cupping is al eeuwen oud en wordt met name in het Midden-Oosten en Azië gebruikt om chronische pijnklachten, hoofdpijn en huidaandoeningen te behandelen. Ook in de westerse landen neemt de populariteit van deze behandeling steeds meer toe.

Deze massage is een weldaad voor je spieren. Door een cupping massage worden plastic of in sommige gevallen glazen cups vacuüm getrokken. Hierdoor verminderen spierspanningen en de welbekende knopen in de spieren. De sporen die de massage achterlaat zijn voor de behandelaar een indicator voor het succes van de behandeling. Deze verdwijnen vanzelf weer na een aantal dagen.

Hoe werkt een een cupping massage

Bij een cupping massage wordt gebruik gemaakt van zuigkracht, ofwel vacuüm. Zo wordt de onderliggende huid en ook het onderliggende weefsel behandeld.

Glazen of plastic cups worden op de huid gezet en vervolgens vacuüm gezogen. De glazen cups blijven zo’n 3 minuten zitten. Door deze massage verminderen pijn en zwellingen, en wordt verkleefd littekenweefsel losgemaakt. Ook blokkades en spierknopen worden zo tegengegaan. Deze behandeling is daarnaast ook nog eens ontstekingsremmend.

Redenen voor een cupping massage:

  • Nek-, rug-, schouder-, knie- en hoofdpijn;
  • Overmatige stress;
  • Cellulitis;
  • Versterken van het immuunsysteem;
  • Verbeteren van de spijsvertering;
  • Ontgiften van het lichaam;
  • Verminderen van menstruatieklachten;
  • Verminderen van longklachten;
  • Verbetering van de algehele lichamelijke conditie.

Niet alle klachten die met cupping kunnen worden behandeld staan hierboven vermeld. Heb je klachten die hierboven niet vermeld staan, neem dan gerust even vrijblijvend contact op met PhysiqCare fysiotherapie Zoetermeer. We informeren je graag over de mogelijkheden die er in jouw situatie zijn.

Ahmed Jamil

Wetcupping Therapeut

Samenwerking icoon
PhysiqCare Fysiotherapie Praktijk Logo