Persoon die zijn pols voor een laptop houdt

Wat is een Muisarm

Heb je ooit gehoord van de term "muisarm"? Nee, het heeft niets te maken met het knaagdier.

Een muisarm is een vorm van Repetitive Strain Injury (RSI)die optreedt als gevolg van overmatig gebruik van de computermuis. Het manifesteert zich in de vorm van pijn, stijfheid of ongemak in de hand, pols, arm of schouder. Maar hoe herken je een muisarm? En wat kun je doen om het te voorkomen of te genezen? Laten we dat eens nader bekijken.

Hoe herken je een muisarm?

Het herkennen van een muisarm is de eerste stap naar herstel.De symptomen kunnen variëren van persoon tot persoon, maar enkele van de meestvoorkomende zijn pijn in de pols, vermoeidheid in de hand en arm, tintelingen en een afname van de grip kracht. Als deze symptomen bekend voorkomen en je veeltijd doorbrengt met een muis, is het mogelijk dat je last hebt van een muisarm.

Hoe voorkom je een muisarm? 

Preventie is de sleutel wanneer het gaat om een muisarm. Eenpaar eenvoudige veranderingen in je werkgewoonten kunnen een groot verschil maken. Probeer bijvoorbeeld regelmatig pauzes te nemen om je handen en pols en rust te geven. Ook het gebruik van een ergonomische muis kan veel helpen.

 

Behandeling van een muisarm

Het is belangrijk om te weten dat als je eenmaal een muisarm hebt, er behandelingen beschikbaar zijn om de symptomen te verlichten en je te helpen herstellen. Dit kan variëren van fysiotherapie tot het dragen van een brace of spalk. In sommige gevallen kan het ook nuttig zijn om bepaalde oefeningen te doen om de spieren in je arm te versterken.

Een muisarm is een ernstige aandoening die het gevolg is van overmatig gebruik van de computermuis. Het herkennen van de symptomen, het nemen van preventieve maatregelen en het zoeken naar geschikte behandelingen kan helpen om deze aandoening te beheersen en te genezen. 

PhysiqCare Fysiotherapie Praktijk Logo