E-Health Fysiotherapie

Wat is E-health Fysiotherapie?

Letterlijk staat E-health voor elektronische gezondheid. In het algemeen kunnen we stellen dat E-health Fysiotherapie bepaalde dingen kan vergemakkelijken voor zowel de patiënten als voor de zorgverleners. U hoeft namelijk niet naar de praktijk in Zoetermeer toe te komen, maar kan via een videoverbinding communiceren met de fysiotherapeut.

Voordelen van E-health:

  • Via een telefoon applicatie of via een online platform toegang tot voorlichting, vragenlijsten en meer dan 2000 oefeningen.

  • Iedere oefening wordt uitgelegd met een voorlichtingsvideo.

  • Op maat gemaakte unieke oefenprogramma voor uw fysieke klachten.

  • Monitoring op afstand vanuit de fysiotherapeut.

  • Herinneringsmelding voor het uitvoeren van de huiswerkoefeningen.

  • Toepasbaar voor Fysiotherapie, mentale coaching en personal training

Zorgverzekering

E-health afspraken worden volledig vergoed vanuit uw zorgverzekeraar mits u aanvullend verzekerd bent voor Fysiotherapie. Heeft u een chronische indicatie dan wordt het volledig vergoed vanuit het basispakket. Iedere E-health afspraak staat gelijk aan een reguliere praktijkbehandeling en zal tussen de 20-30 minuten duren.

Effectiviteit van E-health Fysiotherapie

Steeds meer onderzoeken laten zien dat actieve oefeningen / oefentherapie een positief invloed hebben op het verminderen ofwel het herstellen van vele fysieke klachten. Een groot onderdeel van bewezen effectiviteit van Fysiotherapie bestaat ook uit oefeningen en minder het “hands on” behandelen (verzamelterm voor verschillende therapieën, waarbij een therapeut één op één werkt in een behandelkamer). Daarnaast kan een actief leefstijl preventief helpen in het voorkomen van fysieke klachten.

 

Met E-health Fysiotherapie krijgt u een op maat gemaakte oefenprogramma passend bij uw unieke situatie en doelen. Daarnaast draagt het bij aan een actiever leefstijl en kan u hiermee de regie meer in eigen handen krijgen en werken aan een verantwoord herstel van uw fysieke klachten.

Neem dan geheel vrijblijvend even contact met ons op voor de mogelijkheden die er voor u zijn.