Fysiotherapeut helpt patiënt tijdens behandeling

Huiswerk Oefeningen

Tijdens fysio behandelingen van PhysiqCare Fysiotherapie Zoetermeer kan het zijn dat we huiswerkoefeningen in zetten voor het bereiken van een optimale herstel van uw fysieke klachten. De huiswerkoefeningen zijn dan ook een belangrijk onderdeel van uw persoonlijke hersteltraject. Deze oefeningen dienen om de lichamelijke belastbaarheid te vergroten. Onze deskundige fysiotherapeuten behandelen u namelijk niet iedere dag van de week. Een hersteltraject is namelijk altijd in up and down fases. Om een sneller herstel te bereiken maar daarnaast ook een beter en gezonder fysiek gesteldheid te bereiken is het belangrijk dat u zelf ook pro actief wordt. De fysiotherapeuten van ‘PhysiqCare Fysiotherapie & Gezondheid’ begeleiden en coachen u in een volledig traject. 

Effectiviteit oefeningen en fysiotherapie 

Bij PhysiqCare Fysiotherapie werken we vanuit onderzoek bewezen methodes. Steeds meer onderzoeken laten ook zien dat actieve oefeningen/oefentherapie een positief invloed hebben op het verminderen ofwel het herstellen van vele fysieke klachten. Een groot onderdeel van bewezen effectiviteit van Fysiotherapie bestaat ook uit oefeningen. Daarnaast kan een actief leefstijl preventief helpen in het voorkomen van fysieke klachten.

De voordelen van huiswerkoefeningen ter ondersteuning van Fysio behandelingen

Bij PhysiqCare Fysiotherapie bereiken we het liefst natuurlijk volledig herstel, echter is dit in sommige gevallen niet mogelijk vanwege chronische klachten. Functiebehoud kan dan ook als doel dienen. Voor dit alles kunnen we dus huiswerkoefeningen toepassen. Het is dan van essentieel en van eigen belang om dagelijks en zo niet regelmatig in een week met deze oefeningen aan de slag te gaan. Zo kunnen we de fysio behandelingen ondersteunen en de fases dat het beter gaat met de klachten versterken en verlengen. Wij stellen alles in het werk om u daarbij te motiveren en te stimuleren. Daarom stellen we persoonlijke oefenprogramma’s samen. Deze oefeningen krijgt u via een email, daarnaast kunt u ook een app downloaden voor uw smartphone of kunnen we de oefenprogramma voor uw uitprinten. 


Enkele voordelen van onze fysio huiswerkoefenprogramma’s:

  • Via een telefoon applicatie of via een online platform toegang tot voorlichting, vragenlijsten en meer dan 2000 oefeningen.

  • Iedere oefening wordt uitgelegd met een voorlichtingsvideo.

  • Op maat gemaakte unieke oefenprogramma voor uw fysieke klachten.

  • Monitoring op afstand vanuit de fysiotherapeut.

  • Herinneringsmelding voor het uitvoeren van de huiswerkoefeningen.