Update Coronavirus en nieuwe maatregelen

Update Coronavirus en nieuwe maatregelen

Maatregelen en adviezen omtrent het coronavirus veranderen momenteel razendsnel

Het zal u niet ontgaan zijn dat in de avond van 23 maart 2020 nieuwe maatregelen zijn doorgevoerd vanuit de overheid en het RIVM. Dit heeft helaas ook invloed op PhysiqCare en alle behandelingen. Hoe graag we het ook zouden willen, maar fysieke behandelingen zijn helaas niet meer toegestaan. Behandeling op de praktijk is nadrukkelijk alleen nog mogelijk met verwijzing van de arts of specialist, waarbij het moet gaan om noodzaak in het continueren van de fysieke behandelingen. Noodzakelijke behandelingen zijn behandelingen waarbij klachten aanwezig zijn die onbehandeld mogelijk blijvend letsel kunnen achterlaten. Bij zulke behandelingen zijn ook extra maatregelen van toepassing om u en onszelf te beschermen tegen het virus. Dit betekent onder andere het dragen van handschoenen, mondkapjes en beschermingsbrillen. Deze middelen zijn momenteel heel schaars en ziekenhuizen kampen ook met grote tekorten waar gebruik van deze middelen van levensbelang is.

Hoe lang deze maatregelen in stand blijven is nog niet helemaal duidelijk. Dit kan tot 6 april zijn maar ook tot 1 juni of zelfs nog langer. We zijn er ons van bewust dat veel van jullie niet zo lang zonder behandelingen kunnen. We moeten er samen ook voor zorgen dat de zorg in de ziekenhuizen niet nog meer overbelast wordt. In onze blog over E-health hebben we duidelijk beschreven wat we kunnen betekenen voor jullie met fysiotherapie op afstand.

Hiervoor kunnen er digitale consulten van een half uur ingepland worden en kunnen we alsnog de zorg continueren die u nodig heeft. Het zou namelijk ook zonde zijn om progressie te verliezen in uw herstel toch?

De info, maatregelen en adviezen omtrent het coronavirus veranderen momenteel razendsnel. Houdt daarom onze website en sociale media in de gaten om up to date te blijven van alle ontwikkelingen.

PhysiqCare Fysiotherapie Praktijk Logo