Een skier met een rode jas

Herstel snel en effectief na een wintersportblessure met behulp van Fysiotherapie

Wintersport kan ook leiden tot blessures, wij helpen je herstellen.

Wintersport is een geweldige populaire manier om van de bergen te genieten, maar het kan ook leiden tot blessures die jouw vakantie in een nachtmerrie kunnen veranderen. Van skiblessures tot snowboard ongevallen, de risico's van wintersport zijn reëel, zeker na een lange periode waarin je niet op wintersport kon gaan. Een blessure kan ervoor zorgen dat je een tijdje buiten actie bent. Gelukkig kunnen onze fysiotherapeuten jou helpen bij het herstel na een wintersportblessure.

 

Wat zijn de meest voorkomende blessures bij wintersport?

 

-      Knieblessures: knieblessures komen vaak voorbij skiërs en snowboarders. Het kan gaan om een verstuiking, een gescheurde kruisband, of een andere vorm van letsel aan de knie.

-      Schouderblessures: schouderblessures zijn ook veel voorkomende blessures bij wintersport, vooral bij snowboarders die vaak vallen. Dit kan resulteren in een schouder uit de kom, een gescheurde rotator manchet, of andere verwondingen.

-      Polsblessures: skiërs en snowboarders kunnen ook letsel aan de pols oplopen door te vallen en hun pols te strekken bij het opvangen van de val.

-      Hoofdletsel: hoofdletsel is een ernstige blessure die kan optreden bij een val op de piste, vooral als er geen helm wordt gedragen.

-      Rugblessures: rugblessures kunnen optreden bij skiërs die een harde val maken en op hun rug terechtkomen. Dit kan leiden tot een hernia, compressiefractuur of andere soorten rugletsel.

 

Hoe kan Fysiotherapie jou helpen bij deze blessures?

 

1.    Evaluatie en diagnose

De eerste stap bij het herstellen van een wintersportblessure is het bepalen van de ernst van de blessure. Een fysiotherapeut van ons zal bij jou een uitgebreide evaluatie uitvoeren en een diagnose stellen om te bepalen welke delen van jouw lichaam zijn aangedaan en hoe ernstig de blessure is. Deze evaluatie zal helpen bij het opstellen van een behandelplan en het bepalen van de meest effectieve behandelingstechnieken.

2.    Behandeling van pijn en zwelling

Veel wintersportblessures gaan gepaard met pijn en zwelling. Onze fysiotherapeuten kunnen verschillende behandelingstechnieken gebruiken en adviseren om deze symptomen te verminderen, zoals ijs behandeling, compressie, en manuele therapie. Het verminderen van pijnen zwelling is belangrijk om het herstelproces te versnellen en de mobiliteit te verbeteren.

3.    Herstel van mobiliteit en kracht

Wintersportblessures kunnen de mobiliteit en kracht van het aangedane gebied verminderen. Onze fysiotherapeuten kunnen je oefeningen aanbevelen om de mobiliteit en kracht van het getroffen gebied te herstellen. Dit kan helpen om de functionaliteit van het aangedane gebied te verbeteren en de terugkeer naar normale activiteiten te versnellen.

4.    Preventie van toekomstige blessures

Onze fysiotherapeuten kunnen jou ook helpen bij het voorkomen van toekomstige (sport)blessures. Door onder andere te werken aan flexibiliteit, kracht en stabiliteit, kunnen wij jou helpen om het risico op blessures te verminderen. Daarnaast kunnen wij jou ook advies geven over de juiste uitrusting en technieken om blessures te voorkomen.

5.    Revalidatie

Voor sommige (sport)blessures kan revalidatie nodig zijn om volledig te herstellen. Onze fysiotherapeuten kunnen jou helpen bij het opstellen van een revalidatieprogramma dat is afgestemd op jouw individuele behoeften. Dit kan onder meer hands-on behandeling, krachttrainingen aerobe oefeningen omvatten. Door een revalidatieprogramma te volgen, kun je zo snel mogelijk terugkeren naar jouw normale activiteiten zonder pijn of beperkingen.

 

In conclusie kan team van PhysiqCare een essentiële rol spelen bij het herstellen van wintersportblessures. Daarbij kan je naast onze fysiotherapeuten ook eventueel denken aan onze oefentherapeut of zelfs onze personal trainer om voor een eventuele volgende wintersport vakantie de kans op een blessure te verminderen. Al met al mocht jij helaas toch eenblessure hebben opgelopen tijdens het wintersporten, weet dan dat je bij ons op het juiste adres bent.

 

PhysiqCare Fysiotherapie Praktijk Logo