Een rug met acupunctuur naalden

5 voordelen van Acupunctuur

Acupunctuur kan en zal uw algehele welzijn verbeteren.

5 voordelen van Acupunctuur

Bijgewerkt op: 14 sep. 2021

De Chinese filosofie die de grondslag is voor traditionele acupunctuur legt de nadruk op het spel tussen yin en yang, de in- en uitademing, contractie en expansie die in elk levend lichaam elkaar afwisselen als een manier om de gezondheid te bevorderen. De emotionele en de lichamelijke gezondheid zijn één geheel, en constant in beweging.


Dus is acupunctuur geschikt voor jou? Bekijk deze vijf voordelen waarop acupunctuur uw algehele welzijn kan verbeteren en beslis zelf of u klaar bent om het eens te proberen!

1. Vermindert ontstekingen

Van acupunctuur is aangetoond dat het de ontsteking aanzienlijk vermindert die verband houdt met een aantal aandoeningen, waaronder reumatoïde artritis, osteoartritis en de ziekte van Crohn. Acupunctuur maakt dit mogelijk door zich te richten op ‘triggerpoints’, wat pijnlijke gevoelige punten zijn.

Er wordt gezegd dat acupunctuur ook kan werken bij ontstekingen door ervoor te zorgen dat de hypofyse cortisol afgeeft, wat de ontsteking vermindert. Acupunctuur stimuleert ook de nervus vagus, die op zijn beurt lichaamsmechanismen activeert die ontstekingen verminderen.

Onderzoek toont ook aan dat acupunctuur helpt bij het reguleren van een pro-inflammatoire chemische stof die tot ontstekingsremmende reacties leidt. In feite hebben onderzoekers zelfs met succes neurale paden in kaart gebracht die aantonen hoe acupunctuur een verschil maakt.

2. Verbetert de spijsvertering

Acupunctuur kan helpen bij een spijsverteringsstoornissen, waaronder brandend maagzuur en het prikkelbare darmsyndroom. Simpel gezegd, acupunctuur verbetert de spijsvertering, vermindert ontsteking van de maag en alvleesklier en voedt aanverwante organen. In feite erkent de Wereldgezondheidsorganisatie acupunctuur als een effectief middel om een verstoorde spijsvertering te behandelen die ons problemen bezorgt.

3. Helpt om beter te slapen

Acupunctuur kan u op verschillende manieren helpen om te slapen. Ten eerste helpt het je bij het navigeren door een van de grootste wegversperringen op de weg naar een goede nachtrust door je te helpen je pijn te genezen die je 's nachts wakker houdt. Acupunctuur helpt ook bij de behandeling van geavanceerde slaapstoornissen zoals slapeloosheid en slaapapneu.

4. Voorkomt letsel

Acupunctuur is een effectieve manier om zowel blessures te behandelen als toekomstige blessures te voorkomen. Acupunctuur werd in China en Japan al gebruikt om verwondingen te behandelen die zijn opgelopen in de vechtsporten, maar tegenwoordig wordt acupunctuur zelfs gebruikt door professionele sportteams in de Verenigde Staten.

Acupunctuur wordt toegepast acute en ook chronische verwondingen te behandelen. Acupunctuurpunten kunnen worden gebruikt om het letsel en de bijbehorende pijn aan te pakken, om de harmonie in het lichaam te herstellen. Door de diepere spierweefsels in de huid te behandelen, die de bron zijn van letsel gerelateerde pijn, kan acupunctuur een blijvend verschil maken. Bij PhysiqCare in Zoetermeer wordt gebruik gemaakt van preventieve therapie. Door middel van acupunctuur op de rug, heupen en benen, wordt de flexibiliteit verbeterd en de belasting van de gewrichten wordt verlicht.

5. Verhoogt uw immuunsysteem

Last but not least helpt acupunctuur uw immuunsysteem te versterken. Door je energiestroom te beïnvloeden en te manipuleren door blokkades te verminderen, herstelt acupunctuur de homeostase in je lichaam, wat u minder vatbaarder maakt voor ziekte.  

Acupunctuur is anders dan andere remedies, omdat het de oorzaak van het probleem aanpakt in plaats van alleen de symptomen te behandelen. Deze behandeling helpt bij het reguleren van de fysiologie van uw lichaam, inclusief neurotransmitters die ervoor zorgen dat u wakker blijft. Het heeft tot doel uw slaapgezondheid te herstellen door stress te verminderen en u een gevoel van kalmte en welzijn te geven, dit alles door het systematische evenwicht van uw lichaam-geest-verbinding te herstellen.


Kortom, ja - acupunctuur kan en zal uw algehele welzijn verbeteren. Ook al klinkt het idee van naalden in uw huid ontmoedigend, de naalden doen geen pijn. kom langs bij PhysiqCare in Zoeteremeer en gebruik deze alternatieve, niet-invasieve techniek voor verschillende aandoeningen en bekijk de resultaten voor uzelf.

PhysiqCare Fysiotherapie Praktijk Logo