Yoga

Yoga

Yoga is voor iedereen. Jong of oud, iedereen heeft er voordelen aan bij een lichaam en geest die in balans is.

De oorsprong van yoga

Yoga vindt zijn oorsprong in India in het Verre Oosten, waar het vijfduizend jaar geleden door de eerste Yogi’s werd beoefend. De doelstelling van deze Yogi’s was om één met de natuur te worden. Daaruit is de yoga die wij tegenwoordig beoefenen voortgekomen.

Zoeken naar balans

Bij yoga draait het allemaal om balans en de verbinding tussen lichaam en geest. Door middel van oefeningen wordt ernaar gestreefd om het evenwicht in het lichaam te herstellen. Naast een filosofie kan je stellen dat yoga een way of life is. Een oefenmethode die alle lagen van ons bestaan met elkaar verbindt en met elkaar in evenwicht brengt. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar met de juiste begeleiding is het dat zeker niet.

Luisteren naar je lichaam met yoga

Yoga is een perfecte manier om door middel van yogahoudingen, de zogenaamde asana’s, de balans in je lichaam te herstellen. Door de stress die ons leven tegenwoordig met zich meebrengt, is dit geen overbodige luxe. Stress veroorzaakt zowel lichamelijke als geestelijke klachten. Een goede balans in het lichaam is dan ook van groot belang om dit te voorkomen of tot een minimum te beperken. Wie yoga beoefent, leert om te luisteren naar de signalen die het lichaam afgeeft. Zo kan je problemen oplossen of tijdig ingrijpen en voorkomen.

Yoga Mats_edited.jpg
twee oudere mensen tijdens yoga

Voor wie is yoga geschikt?

Yoga is voor iedereen. Jong en oud hebben immers baat bij een lichaam dat in balans is. De yogahoudingen kunnen met gemak op een yoga mat worden uitgevoerd door zowel jonge kinderen, tieners, volwassenen als ouderen. Het positieve effect van yoga is in de meeste gevallen direct na de eerste sessie al merkbaar.

Wat kan je verwachten van yoga?

Yoga is voor iedereen een aanrader. Ook als je lichamelijk en geestelijk niets mankeert. Door yoga te beoefenen, verbeter je de balans in je lichaam en zit je zo mogelijk nog beter in je vel.

Er zijn natuurlijk ook specifieke klachten die je met yoga aan kunt pakken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:​

  • Stress verminderen
  • Beter kunnen ontspannen
  • Flexibeler worden
  • Sterker worden
  • Bloedsomloop verbeteren
  • Energieker worden
  • Concentratie verbeteren
  • Ademhaling verbeteren
  • Pijn verlichten

Wil je graag kennis maken met yoga? Meld je dan snel aan voor een proefles bij PhysiqCare Fysiotherapie Zoetermeer en ontdek wat yoga voor jou kan betekenen.

Malti Bipat

Yoga Instructeur

Samenwerking icoon

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de oorsprong van yoga?

Yoga vindt zijn oorsprong in India, waar het vijfduizend jaar geleden door de eerste Yogi’s werd beoefend met als doel één te worden met de natuur. Hieruit is de hedendaagse vorm van yoga voortgekomen.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

2. Waar draait het om bij yoga?

Bij yoga draait het om balans en de verbinding tussen lichaam en geest. Door middel van oefeningen streeft men ernaar het evenwicht in het lichaam te herstellen. Yoga wordt gezien als een filosofie en een way of life.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

3. Hoe helpt yoga bij het luisteren naar je lichaam?

Yoga helpt je om via yogahoudingen, de zogenaamde asana’s, de balans in je lichaam te herstellen en te luisteren naar de signalen die het lichaam afgeeft. Dit is belangrijk om lichamelijke en geestelijke klachten als gevolg van stress te voorkomen of te verminderen.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates

4. Voor wie is yoga geschikt?

Yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd. Zowel jonge kinderen, tieners, volwassenen als ouderen kunnen baat hebben bij de balancerende effecten van yoga.

Icon - Elements Webflow Library - BRIX Templates
PhysiqCare Fysiotherapie Praktijk Logo