Vrouw ontvangt fysiotherapie behandling door fysiotherapeut

Chronische zorg indicatie Fysiotherapie

In sommige gevallen hebben mensen chronische zorg nodig. Chronische zorg is nodig bij klachten die niet of nauwelijks herstellen. Die klachten komen voort uit een chronische aandoening. In sommige van deze gevallen kunnen de klachten ook progressief zijn. Dat betekent dat de fysieke klachten in de loop der tijd erger kunnen worden. Dit betekent dat bij een chronische aandoening iemand langdurig last heeft van een aandoening met een klein vooruitzicht op een volledig herstel. 
Met Fysiotherapie bij PhysiqCare kunnen we in zulke gevallen de klachten stabiliseren, vertragen en soms verbeteren. Of iemand volledig pijnvrij kan worden hangt in zulke gevallen af van de unieke persoonlijke situatie. 

Of u in aanmerking komt voor een chronische indicatie Fysiotherapie vanuit de basisverzekering hangt af van de oorzaak van de chronische lichamelijke klachten. Deze lijst is bepaald vanuit de overheid. Met deze link kunt u de lijst inzien. Mensen met klachten op deze lijst hebben echter alsnog ook een verwijzing nodig van een huisarts of specialist uit het ziekenhuis. Met deze verwijzing kan de fysiotherapeut een chronische indicatie inzetten.

Een chronische indicatie betekend dat vanaf de 21e behandelingen alle behandelingen voor de fysiotherapie vergoed worden. Voor sommige klachten is hier een tijdslimiet aan verbonden, hierbij kunt u denken aan bijv. een half jaar of een jaar. 
Bent u aanvullend verzekerd? Dan zal dat gebruikt worden om aan te vullen tot de 20 behandelingen. Stel bijvoorbeeld dat u 9 behandelingen uit uw aanvullende verzekering tegoed heeft dan zult u 11 behandelingen zelf moeten betalen. Want 20 – 9 = 11 behandelingen. Vanaf de 21e behandeling wordt dan namelijk alles wel kosteloos vergoed vanuit de basisverzekering. Wel heeft de chronische indicatie Fysiotherapie ook invloed op uw eigen risico. Echter zijn de meeste mensen met chronische klachten al snel door hun eigen risico heen door alle ander behandelingen en ziekenhuis bezoeken. 

Dus heeft u chronische klachten plan dan een afspraak bij ons voor een fysio intake. Ons team van fysiotherapeuten in ons praktijk bij de Leyens/Buytenwegh Zoetermeer staan klaar om u te helpen!
 

Fysiotherapie bij PhysiqCare

Bij PhysiqCare Fysiotherapie in Zoetermeer stellen we samen met u een behandelplan voor een doelmatig hersteltraject op. In dit plan houden we rekening met onze expertises enerzijds en uw wensen en behoeftes anderzijds. Zo kunnen we bewezen effectieve interventies combineren met uw persoonlijke verwachtingen. Dit zorgt voor een hersteltraject waarin uw doelstelling(en) op een prettige en persoonlijke manier centraal staan en gemakkelijker behaald kunnen worden. 

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig? 

Sinds 2006 zijn er bij normale klachten geen verwijzingen nodig voor behandelingen bij een fysiotherapeut. Echter zoals hierboven ook beschreven staat heeft u voor een chronische indicatie fysiotherapie uit de basis verzekering wel een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. 

Neem dan geheel vrijblijvend even contact met ons op voor de mogelijkheden die er voor u zijn.

Physiqcare Location logo.png

Aïdaschouw 1, 2726JZ Zoetermeer

Physiqcare Phone logo.png

Tel: 079 - 88 86 918

Physiqcare Mail logo.png

PHYSIQCARE PRAKTIJK

BEZOEK ONS